Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie wyświetla na urządzeniach mobilnych
Autor Wiadomość
bigos1995-95

Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-02-24, 15:20   Nie wyświetla na urządzeniach mobilnych
  


Nie wiedziałem w jakim dziale zapytać ale mam pytanko. Mam pewna reklamę na swojej stronie, która źle wyświetla się na urządzeniach mobilnych. Czy jest jakiś kod który by blokował wyświetlanie pewnych elementów strony na urządzeniach mobilnych ?? Z gory dzieki
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-02-24, 22:23   
  


bigos1995-95, musisz odczytać ze zmiennej serwerowej $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] jaką odwiedzający ma przeglądarkę i na podstawie tych danych tworzysz dwie wersje strony.

Ew. najprościej zrób drugą stronę pod innym adresem np m.domena.pl dla urządzeń mobilnych.
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-25, 15:26   
  


Ja mam pytanie powiązane z nazwą tematu.

Na telefonie .czo w ogóle się nie wyświetla. Tylko logo i nic więcej. Można coś z tym zrobić?
 
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-25, 16:10   
  


A dokładnej to wygląda tak:
Download
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Album Chat

<Logo>
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

<Czarne tło>

<W rogu po prawej stronie na czarnym tle> "Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14"
________________________

<Białe tło>


O co z tym chodzi? Zaczeło tak się dziać zaraz po tych dziwnych przenosinach reklam w różne miejsca. Help! Co robić?
 
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-02-26, 18:17   
  


Creazy, zmien styl na subsliver.
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-27, 15:39   
  


Taaaaa, zmienił bym ale to nie chodzi o jedno forum tylko o Całe czo.pl. Na większości forów tak się robi, tylko pojedyńcze mi działają. Ja myślę że to przez te nowe prostokątne reklamy pod pierwszymi postami.
Więc co robić jak mi tak na całym co robi?
 
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-27, 18:33   
  


PS. Zmieniłem na ten styl Subsilver i to nic nie dało.

PS2. Tak myślę że czo mi nie działa przez tego typu reklame:
http://bbcdn.go.ibillboard.bbelements.com/logos/cdn357/ad-php3ZMXm5.jpg
A możliwe że tylko przez tę bo to tylko ona mi się wyświetla zaraz pod logiem
 
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-02-27, 19:59   
  


Creazy, a właściwie na jakiej przeglądarce i rozdzielczości włączasz forum?
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-27, 20:21   
  


Na Operze Mini, a rozdzielczość mam taką co zawsze.
 
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-02-27, 20:37   
  


Creazy, rozdzielczość taka co zawsze niewiele mi mówi ;) Ale sądząc po przeglądarce, ogólnie ciężko będzie otwierać fora, a o samym ich przeglądaniu i pisaniu nie wspominając.
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-27, 22:24   
  


Ale wcześniej było wszystko ok, aż do poprzedniej niedzieli.

PS. Ja przez telefon przez tą przeglądarke napisałe ponad tysiąc postów na luzie.
 
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-02-27, 23:27   
  


Creazy, możesz cyknać jakąś fotkę tego co widzisz na ekranie? Jakiś screen z telefonu itd.

Creazy napisał/a:
PS. Ja przez telefon przez tą przeglądarke napisałe ponad tysiąc postów na luzie.

Hehehe kto co lubi... dla mnie pisanie postów przez tel komórkowy to nie porozumienie... no chyba żę masz klawiaturę QWERTY ;)
 
     
Creazy 


Wpisz dowolną liczbę: 4
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 41
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-03-01, 07:14   
  


Nie, nie mam QWERTY, mam zwykłą klawiature :P

Patrzę wczoraj i mi już wszystko działa. Nie wiem czy coś tam robiłeś albo czy problem sam się rozwiązał, ale dzięki :)
 
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-03-01, 09:59   
  


Creazy, nic nie robiłem ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,57 sekundy. Zapytań do SQL: 10
Reklama