Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak polskich znaków - znaki zapytania (?)
Autor Wiadomość
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-03-23, 20:53   Brak polskich znaków - znaki zapytania (?)
  


Niestety w wyniku awarii część forów w platformie wxv.pl i grupy-dyskusyjne.pl (jeden serwer dedykowany) zamiast polskich znaków dialektycznych wyświetla znaki zapytania.

Obecnie hosting wxv.pl i grupy-dyskusyjne.pl działa już normalnie, jednak na uszkodzonych bazach nie udało się przywrócić poprawnego kodowania. Próbowaliśmy również skorzystać backupów jednak, pech chciał iż w nich również kodowanie było niepoprawne.

Cały czas szukamy rozsądnego wytłumaczenia całej sytuacji, jednak sama praca serwera baz danych jest prawidłowa. W najbliższym czasie postaram się również wprowadzić dodatkowy system kopii zapasowych baz danych, aby w przyszłości wyeliminować podobne sytuacje.



Nie pozostaje mi nic innego jak jedynie przeprosić wszystkich za zaistniałą sytuację.
 
     
betina


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 148
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-03-24, 11:12   
  


robię porządki u siebie i ciekawe, że literki "ó" nie ruszyło ;)
 
     
Magi

Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 35
Wysłany: 2013-03-25, 13:01   
  


Najciekawsze to jest to, że zepsuło polskie znaki na całym forum, nawet w postach 3 lata wstecz.
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-03-25, 13:43   
  


Magi, akurat to nie jest dziwne, ponieważ uszkodzeniu uległa cała baza danych.
 
     
mateusz123025 

Dołączył: 26 Lut 2013
Posty: 60
Skąd: Sieradz :)
Wysłany: 2013-03-27, 16:10   
  


a czy czo.pl jest zagrożone też takim błędem ?

@edit

a te "Krzaki" są może powodem wirusa ?
_________________
www.stadnina.czo.pl
Forum o Koniach !
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 160 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3219
Wysłany: 2013-03-27, 18:05   
  


mateusz123025, czo.pl raczej nie, ponieważ kodowani tabel jest takie samo jak kodowanie ba danych.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 9
Reklama