Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Własne tło strony bez FTP !
Autor Wiadomość
Bonnie

Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-01, 14:09   
  


Mam taki problem, gdy wklejam kod razem z linkiem do obrazka, wszystko pięknie działa, tło jest tylko... W miejscu gdzie kończy, a zaczyna się kolejna kategoria jest wąski pasek tła.
Hm, no nie wiem jak to opisać, powinno tam być białe tło ze stylu prawda? Na innych forach tak jest. Np. tu KLIK (Przepraszam, że tak sie posłużyłam innym forum, ale tak to powinno wyglądać prawda?)

Proszę o jakąś pomoc, naprawdę mi na tym zależy :)
 
     
Cabriio 
Webmaster


Wiek: 21
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 368
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-08-01, 21:24   
  


Bonnie, nie skumałem o co chodzi i nie widzę nic takiego na twoim forum.
_________________
Nie udzielam pomocy po za forum!
 
 
     
Bonnie

Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-01, 22:39   
  


Zobacz teraz. Między forami są przerwy, które wypełnia te tło. (Przez to tekst jest niewidoczny ogólnie, nie fajnie to wygląda xd)
Teraz zobacz, że na forum do którego dałam link, takiego czegoś nie ma...
Nie wiem gdzie robię błąd, jak to naprawić? Czy ktoś może podać mi kod i wyjaśnić co i jak?
 
     
Cabriio 
Webmaster


Wiek: 21
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 368
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-08-01, 23:53   
  


Bonnie, no niestety autor stylu nie naniósł dodatkowej ramki pod tabele z forami.
Forum ogólnie tak ładnie wygląda. Poczytaj poradnik Szogiego i spróbuj zmienić po prostu kolor czcionki żeby była widoczna na tym tle.
_________________
Nie udzielam pomocy po za forum!
 
 
     
Bonnie

Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-02, 09:49   
  


Hm, no dobrze... Ale dlaczego na innych forach tak się nie dzieje? Mają ten sam styl saphic.
 
     
kozak0

Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-06-26, 19:38   
  


witam. a ja mam pytanie odnośnie jak zmienić ikonkę:
Nowe posty
Brak nowych postów
Forum Zablokowane
_________________
Zapraszam na www.ls2011.wxv.pl
 
     
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-06-26, 19:50   
  


kozak0, pytanie niezwiązane nijak z tematem.

Ikonek raczej nie zmienisz, musiałbyś grzebać w pliczkach, a do tego nie masz prawa ;).
 
 
     
buzz 

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 213
Wysłany: 2011-06-26, 21:24   
  


Nie ma takiej możliwości , sam próbowałem :)
 
 
     
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-06-27, 11:52   
  


buzz, ogarnij się wreszcie. Po raz (chyba) szósty widzę, jak piszesz to samo co ja.
Powtarzasz to, co ja napiszę... i po co ? Chcesz sobie posty nabić ? ...
 
 
     
kozak0

Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-06-27, 14:26   
  


a jakoś na lewo nie idzie tego zrobić?
_________________
Zapraszam na www.ls2011.wxv.pl
 
     
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-06-27, 14:37   
  


Cytat:
a jakoś na lewo nie idzie tego zrobić?


Hehe, w jakim sensie na lewo ? :D

Raczej nie... Daj łapówkę Mich@łowi, może Ci FTP udostępni ... ; )
 
 
     
ikerek111

Dołączył: 29 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-06-29, 16:20   
  


A jak zrobić żeby było tak jak na tej stronie Klik
 
     
Vela 


Wpisz dowolną liczbę: 10
Dołączyła: 20 Sty 2011
Posty: 81
Wysłany: 2012-10-17, 19:57   
  


Ja mam taki problem z tłem:
Wszystko ładnie się prezentuje, wszystko jest ok dopóki nie wejdę do jakiegoś tematu. Wtedy tło znika i w przypadku mojego stylu jest po prostu czarno, ale na innych stylach kolor jest zależny od tego który jest ustawiony w CSS. Da się coś z tym zrobić? Jak miałam forum na płatnym hostingu to takiego problemu w ogóle nie było, więc nie wiem czego to jest przyczyna.
 
     
Frontins 


Pomógł: 5 razy
Wiek: 24
Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 175
Skąd: Mariaszki xd
Wysłany: 2012-10-18, 06:55   
  


emiilo napisał/a:
emiilo napisał/a:
<style>
body {
background-image: url('http://Link do obrazka !');
}

</style>


Jesli chcesz, aby tło się powtarzało w poziomie, wpisz
Kod:
background-repeat: repeat-x;


w pionie:
Kod:
background-repeat: repeat-y;


w obie strony:
Kod:
background-repeat: repeat;


Jesli ma byc zatrzymane wzgledem całosci forum -
Kod:
background-attachment: fixed;


Przykład:
Moje tło zostanie powtórzone w obie strony i tło zostanie zatrzymane względem całości forum:
Kod:
<style>
body {
background-image: url('http://Link do obrazka !');
background-repeat: repeat;
background-attachment: fixed;

}

</style>




a gdzie np.. to wkleic w ktore miejsce zeby bylo powtorzone w obie strony?
_________________
Ktos Poszukuje grafika? pisz gg 36111766 !
 
 
     
Rautek05

Wpisz dowolną liczbę: 6
Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 26
Wysłany: 2013-10-25, 18:35   
  


Mam pytanie!
Gdzię to mam wstawić w nagłowku ale gdzie ktoś mi wytłumaczy np
Panel Administratora -> Fora > Wpisujesz ->Utwórz
Ktoś mi wytłumaczy?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,39 sekundy. Zapytań do SQL: 9
Reklama