Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dymek do obrazka.
Autor Wiadomość
widokówka

Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-24, 16:12   Dymek do obrazka.
  


Hej, chciałabym, aby po najchaniu na obazek pojawiał sie dymek z informacjami. Nie chodzi mi o polecienie ALT, czy TITLE. Użyłam takiego kodu:
Kod:
<div id="position: relative">
  <img src="obrazek" onmouseover="document.getElementById('dymek').style.display = ''" onmouseout="document.getElementById('dymek').style.display = 'none'">
  <div id="dymek" style="position: absolute; top: 50px; left: 50%; display: none">tekst</div>
</div>


Problem jest taki, że chce, aby było kilka obrazków obok siebie, w kilku linjkach i po najechaniu na każdy, żeby pokazywało się co innego. Aktualnie jest tak, że pojawiają sie pionowo i każdy pokazuje to samo. Ponadto chciałabym, aby można było na ten dymek najechać myszką i np. wejść w link w ów dymku zawartym.

Ktoś jest w stanie pomóc?
 
     
Paheli 


Wpisz dowolną liczbę: 12
Pomogła: 5 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 20 Sie 2012
Posty: 72
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-09-23, 21:33   
  


nie wiem czy dobrze zrozumiałam o co Ci chodzi...


Kod:
<style type="text/css">
    body {
    margin:30px; padding:0;
    font:normal 12px verdana,sans-serif;
 }
    .chmurka3 {
    position:absolute;display:none;left:0px;top:20px;
    border:1px solid #6495ED;background-color:#FBFAF6;color:black;
    padding:4px;font:italic normal 11px verdana,sans-serif;
}
</style>


<div style="margin:0px">
<span style="position:relative">
<a href="TU WPISUJESZ LINK" onmouseover="Chmurka(this,1)" onmouseout="Chmurka(this,0)" title="">
<img onmouseout="this.style.MozOpacity=0.80;this.filters.alpha.opacity=30;" onmouseover="this.style.MozOpacity=1;this.filters.alpha.opacity=100;" style="opacity: 0.8;" src="http://imageshack.us/a/img843/9379/chri02.jpg"> </a> <div class="chmurka3" style="display: none; ">
<center>TXT </center>
</div></span>



<span style="position:relative">
<a href="LINK" onmouseover="Chmurka(this,1)" onmouseout="Chmurka(this,0)" title="">
<img onmouseout="this.style.MozOpacity=0.80;this.filters.alpha.opacity=30;" onmouseover="this.style.MozOpacity=1;this.filters.alpha.opacity=100;" style="opacity: 0.8;" src="http://imageshack.us/a/img843/9379/chri02.jpg"></a> <div class="chmurka3" style="display: none; ">
<center>txt</center>
</div></span>   



    <script type="text/javascript">
    function Chmurka(T,t){
    T.title=''
    T.parentNode.lastChild.style.display=t?'block':'none'
    }
    </script>
_________________
Gość niech moc będzie z Tobą
 
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 96
Wysłany: 2015-10-22, 20:19   
  


Oco chodzi z ivall!?
_________________
 
     
zapalniczka 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Lut 2014
Posty: 133
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-10-24, 18:19   
  


ivall napisał/a:
Oco chodzi z ivall!?


Odkopałeś zapomniany temat sprzed 3 lat...
_________________
 
 
     
depsha 


Wpisz dowolną liczbę: 34342
Wiek: 31
Dołączył: 15 Sty 2016
Posty: 4
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2016-01-15, 13:19   
  


A temat dalej nie rozwiązany, bo ten kod nie działa. Może ktoś go przystosować, aby on działa?
 
     
Disney 

Wpisz dowolną liczbę: 10
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 24 Paź 2014
Posty: 100
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2016-02-18, 23:51   
  


Ja proponuje zrobić screen problemu i screeny tego jak ma to wyglądać. Wiadomo widzę jak coś wygląda, to jednocześnie mogę pomóc.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 8
Reklama