Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy Javasript obsługuje przerwania systemowe ?
Autor Wiadomość
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2015-10-22, 18:08   Czy Javasript obsługuje przerwania systemowe ?
  


Czy istnieje w Javasript funkcja testująca aktualny stan odświeżania
ekranu ?
O co w sumie chodzi..?
Ekran komputera jest odświeżany z częstotliwością np 100Hz.
Jeśli można by testować stan odświeżania , to można by tak napisać
funkcję np skrolującą jakiegoś diva , aby jego przemieszczenie było dokonywane
w momencie pomiędzy kolejnymi odświeżeniami ekranu , co pozwalało by na
ultra-gładki "ruch" div'a "po ekranie".

W starszych , niskopoziomowych środowiskach programistycznych taka
funkcja była na porządku dziennym.

Te pytanie może zabrzmieć inaczej...
Czy Javasript obsługuje przerwania systemowe ?

POMOCY
_________________
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2017-10-04, 09:35   
  


ref po 3 latach
_________________
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2017-12-08, 00:05   
  


Ref
_________________
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2017-12-08, 13:49   
  


ivall, niestety obawiam sie zectutaj nie znajdziesz za bardzo speca od js ;)

Polecam albo poszukac ksiazek albo google i jakies kursy ;)
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2018-06-23, 22:16   
  


może jednak znajdę, poczekam trochę
_________________
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2020-02-25, 20:25   
  


ref
_________________
 
     
ivall 


Wpisz dowolną liczbę: 5
Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 99
Wysłany: 2021-02-09, 20:38   
  


ref
_________________
 
     
eloelo300

Wpisz dowolną liczbę: 34
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 19 Sie 2015
Posty: 336
Wysłany: 2021-06-25, 21:11   
  


Nie da się, za odświeżanie odpowiada sam monitor, a nie system z tego co wiem. Więc pewnie nie ma takiej możliwości. Może kiedyś była taka możliwość ale na obecne zabezpieczenia systemu za pewnie nie ma takowej możliwości. Ale płynny scrolling można zrobić obecnie bardzo łatwo za pomocą skryptów.
 
     
Gamemaster 

Wpisz dowolną liczbę: 14
Wiek: 20
Dołączył: 16 Paź 2016
Posty: 56
Wysłany: 2021-06-29, 03:32   
  


to tu sie jeszcze ktos udziela?
_________________
Kontakt.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM
Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 9

Reklama

Baza przepisów kulinarnych