Keks, zamiast zakładać kolejne bezsensowne tematy załóż może jeden pod nazwą "Pytania do admina" i tam kieruj wszystkie swoje pytania.
Keks napisał/a:
Jak sie robi glosowanie bo nie wiem o co wtym chodzi
FAQ się tu kłania....
Cytat:
Jak mogę utworzyć ankietę?
Tworzenie ankiet jest proste, kiedy piszesz nowy temat (lub zmieniasz pierwszy post w temacie, jeśli masz do tego uprawnienia) powinieneś zobaczyć formularz Dodaj Ankietę pod głównym polem wiadomości (jeżeli nie widzisz go, to prawdopodobnie nie masz uprawnień do tworzenia ankiet). Musisz wpisać tytuł ankiety i podać przynajmniej dwie opcje (kolejne opcje możesz dodawać przyciskiem Dodaj opcję). Możesz także wyznaczyć limit czasowy dla ankiety, ustaw 0 dla niekończącej się. Liczba możliwych do ustawienia opcji jest określana przez administratora.
Jak mogę zmienić lub usunąć ankietę?
Podobnie jak z postami, ankiety mogą być zmieniane jedynie przez ich twórców, moderatorów lub administratorów. Aby zmienić ankietę musisz zmienić pierwszy post w danym temacie (z którym zawsze związana jest ankieta). Jeżeli nikt jeszcze nie głosował użytkownicy mogą usunąć ankietę lub zmieniać którąkolwiek z opcji, jednakże jeśli zostały już oddane głosy tylko moderatorzy i administratorzy mogą ankietę zmienić lub usunąć. Jest to ustawione w ten sposób aby zapobiec fałszowaniu ankiet przez zmianę opcji w połowie głosowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.