Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodawanie nowych, własnych emotikonek
Autor Wiadomość
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-04-24, 12:57   Dodawanie nowych, własnych emotikonek
  


Witam !

Przeglądając posty, zobaczyłem jak Szogi1910 napisał pewien post, w którym skrótowo było opisane właśnie jak dodać własną emotikonkę bez dostępu do FTP.
Jest to pomysł Szogi1910 (prawdopodobnie), ja go tu tylko przedstawię i opiszę !


Do roboty :



1. Wchodzimy w Panel Administracyjny. (Link na dole strony, po zalogowaniu na konto administracyjne)
2. Następnie w zakładkę Ogólne ---> Cenzura słów.
3. Klikamy "Dodaj nowe słowo".
4. W rubryce "Słowo" wpisujemy kod naszego uśmieszka, np. :P, :D, :), itp.
5. W rubryce "Zamiennik" wpisujemy:

Kod:
<img src="link do emotikony" />



6. Gotowe ! Teraz po napisaniu danego słowa, wyskoczy nam emotikonka.

Edit Szogi1910
Taka mała uwaga odnośnie tych emotek gdy dodajecie emotke to najlepiej dajcie dwa razy w cenzurowanych słowach np: :P i :p ponieważ jak będzie dodana emotka na cenzurze :P i napisze się :p to ona się nie wyświetli.
Kod:
http://www.se24.wxv.pl/postlink/9.htm?sid=e24bc0de70c58c498c08682a20821ed2#9
taka wersja ilustrowana.

UWAGA !


Jeżeli masz obrazek na swoim komputerze i nie wiesz jak go wrzucić na serwer, to Ci to opiszę.

1.Wchodzimy na : Imageshack.us

2.W pasku "Prześlij" zaznaczamy "obrazy/filmy"

3.Klikamy ikonkę "Browse"

4.Szukamy naszego obrazka

5.Gdy już go znajdziemy klikamy "Otwórz"

6.Klikamy na "Prześlij teraz"

7.Czekamy aż plik się załaduje.

8.Po załadowaniu się pliku szukamy "Link Bezpośredni" i go kopiujemy (Prawdopodobnie wymaga rejestracji, a potem zalogowaniu w serwisie)

9.Zamieniamy link za "Link do uśmieszka"

10.Gotowe !!!
:-P
Ostatnio zmieniony przez Szogi1910 2011-09-13, 16:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
Szogi1910 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 938
Wysłany: 2011-04-24, 14:29   
  


LOA, A miałem to opisać tylko jakoś nigdy do tego zabrać się nie mogłem
_________________
 
     
Artix :F 
Inżynier Mamoń

Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-12, 12:50   
  


Nie wiem czemu, ale dodałem te uśmieszki, wszystko dobrze, jednak w Chatboxie mi ich nie pokazuje. Co mam zrobić?

PS: USunąłem poprzednie uśmieszki, te oryginalne, jbc.
 
 
     
Szogi1910 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 938
Wysłany: 2011-08-12, 12:53   
  


Artix :F, Możliwe że tam mogą nie działać bo nie testowałem spróbuj ze zwykłym słowem i zobacz czy cenzuruje
_________________
 
     
Artix :F 
Inżynier Mamoń

Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-12, 12:59   
  


Słowa cenzuruje. Tylko nie wiem jak to z tymi emotkami. A jest gdzieś jakiś "pstryczek" do włączania czy wyłączania BBCode w SB? Bo być może t tego wina, ale ja się na tym za bardzo nie znam. :F
 
 
     
Szogi1910 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 938
Wysłany: 2011-08-12, 13:12   
  


Artix :F napisał/a:
A jest gdzieś jakiś "pstryczek" do włączania czy wyłączania BBCode w SB?


Nie ma
_________________
 
     
betina


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 148
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-13, 12:13   
  


i u mnie też nie działa?

komus się udało? ;-)
 
     
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-09-13, 16:08   
  


OK, poprawiłem poradnik.
Chodziło o to, że zamiast kodu HTML w zamienniku podałem BBCode ;).
Dla ułatwienia dodam, że został zmieniony pkt. 5

Przetestować można tutaj:
http://www.letstest.czo.pl/postlink/6.htm#6
 
 
     
nevermind

Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-29, 12:35   
  


Mnie wciąż nie działa. Robię wszystko zgodnie z instrukcją, ale jak wrzucam wgl mi się nie wyświetla zamiennik, o: http://img841.imageshack.us/img841/6340/sasasasab.png
No i jak wpisuję na forum to również się nie zmienia.
 
     
Hazel

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 84
Wysłany: 2013-05-03, 12:22   
  


Ja tam tego nie kupuję. U mnie to nie działa, a próbowałam parę razy xd A i wie ktoś, jak może załadować cały plik z emotkami? Bo zapisałam sobie na pulpicie w formacie .pak i kurde... co teraz? Bo nie ma takiej opcji z emotkami w PA >> Uśmieszki.
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3257
Wysłany: 2013-05-03, 12:42   
  


Damonowa, przeczytaj ważnie pierwszy post ;)

Nie wgrywasz całej paczki emotek, a więc plik .pak jest Ci zbędny.
 
     
Hazel

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 84
Wysłany: 2013-05-03, 13:55   
  


Ok, zrobiłam wszystko identycznie jak jest opisane na górze. Mam emotkę to nazwałam ją ':ehe:'. Wkleiłam w ten kod html co jest podany u górze adres obrazka, po czym wyłączyłam opcję 'pokaż administatorom/moderatorom ocenzurowane słowo'. A w dalszym ciągu pokazuje mi się :ehe: zamiast emotki. Czy w takim razie istnieje jakiś zamiennik zamiast dwukropka, by się pokazywała emotka?

a i czemu na SB się pokazuje puste miejsce jak się wklepie kod emotki ? :)
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3257
Wysłany: 2013-05-03, 18:29   
  


Damonowa, nie musi być dwukropek. Funkcja cenzury zamienia Ci dowolny ciąg znaków na przez Ciebie zdefiniowany.
 
     
Hazel

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 84
Wysłany: 2013-06-01, 23:39   
  


Tylko wiesz, mnie chodzi o to, że jak np. wpiszę superman, to nie chciałabym by mi wyskakiwała emotka, wolałabym ją jakoś uzupełnić affixami :P

+ czemu dodane emotki nie działają na sb?
 
     
Vela 


Wpisz dowolną liczbę: 10
Dołączyła: 20 Sty 2011
Posty: 81
Wysłany: 2013-07-18, 19:38   
  


U mnie też to nie działa... Zależne jest to od stylu czy jak? Mam subBlack.

@EDIT: Adres zamiennika jest zły, żeby działało to musi być bez "/" na końcu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 10
Reklama

naklejka do legitymacji studenckiej
anonse rzeszów
co to jest forex
https://www.studencior.pl/dąbrowa-górnicza