Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatkowa modyfikacja dla forum
Autor Wiadomość
Szogi1910 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 938
Wysłany: 2009-08-19, 21:40   Dodatkowa modyfikacja dla forum
  


Witam
Dziś wam tu pokaże jak zrobić okienko dla niezalogowanych bez dostępu do ftp i mysql działalność tego modu w 100% dziala bo sam go używam


Link do demo: www.se24.wxv.pl

Modyfikacja działa sprawnie jedynie pod przeglądarką .
- Mozfilla Firefox
- Google Chrome
- Safari
- Opera
- Thunderbirdzie

Cały kod wklejamy w Pa --> Ogólne --> Konfiguracja -->Strony Głównej i wklejamy w banner w stopce forum
Dla tych co nie wiedzą co to jest Pa -->Panel Administracyjny

Kod Html

Kod:
begin_logged_out


<style type="text/css">
#oknologowania {
margin: auto;
z-index: 999;

position: fixed;
left: 30%;
}
* html #oknologowania { position: absolute; top: expression(parseInt(this.offsetHeight) + ((document.body.scrollTop||documentElement.scrollTop))+'px') }
</style>
<![endif]>
<script language="Javascript" type="text/javascript">

if (1 == 1)
{
function hide(){
document.getElementById("oknologowania").style.visibility= "hidden";
}
if(window.navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){
document.write('<div id="oknologowania"><table style="opacity: 0.8; -moz-opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; filter:alpha(opacity=80);" width="500" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0"><tr><th class="thCornerL" width="100%" height="25" nowrap="nowrap">Uwaga!</th><div id="zamykanie"></div></tr><tr><td height="40" class="row1" align="center"><br />Aby w pełni korzystać z forum musisz być zalogowany!<br /><br /><form method="post" action="/login.php">&nbsp;Login:&nbsp;<input class="post" type="text" name="username" size="15" value=""/>&nbsp;Hasło:&nbsp;<input class="post" type="password" name="password" value="" size="15" /><br />&nbsp;Zaloguj mnie za każdym razem&nbsp;<input class="text" type="checkbox" name="autologin" /><br /><input type="submit" class="liteoption" name="login" value="Zaloguj" /></form><br />Nie masz jeszcze konta? <a href="profile.htm?mode=register&amp;sid=05a1235ab5f202920c7864c880f0b31b">Zarejestruj się!</a><br /><br /><span class="gensmall">Okno zostanie zamknięte za: <span id="czas"></span></td></tr></table><br /></div>');

}
else
{
document.write('<div id="oknologowania" style="position: fixed; left: 30%; top: 40%; z-index: 999; opacity: 0.8; -moz-opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; filter:alpha(opacity=80);"><table width="500" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0"><tr><th class="thCornerL" width="100%" height="25" nowrap="nowrap">Informacja</th><th align="right" class="thCornerL" width="100%" height="25"><div id="zamykanie"></div></th></tr><tr><td height="40" class="row1" colspan="2" align="center"><br />Aby w pełni korzystać z forum musisz być zalogowany!<br /><br /><form method="post" action="/login.php">&nbsp;Login:&nbsp;<input class="post" type="text" name="username" size="15" value=""/>&nbsp;Hasło:&nbsp;<input class="post" type="password" name="password" value="" size="15" /><br />&nbsp;Zaloguj mnie za każdym razem&nbsp;<input class="text" type="checkbox" name="autologin" /><br /><input type="submit" class="liteoption" name="login" value="Zaloguj" /></form><br />Nie masz jeszcze konta? <a href="/profile.php?mode=register&sid=0b605ea3acaef9cd14e64e4e4afbcdce">Zarejestruj się!</a><br /><br /><span class="gensmall">Okno zostanie zamknięte za: <span id="czas"></span></td></tr></table><br /></div>');
}
}
cz = document.getElementById('czas')
function timer(cz,sk)
{
cz.innerHTML=sk
if(sk > 0)
{
set = setTimeout(function(){timer(cz,--sk)},1000)
}
if(1 == 1)
{
if ((60 - sk) >= 5)
{
document.getElementById("zamykanie").innerHTML = '<a href="#" onclick="hide()"><img src="templates/subSilver/images/icon_delete.gif"border="0"></a>';
}

}
if (sk == 0)
{
hide()
}
}

timer(document.getElementById('czas'), 60);
</script>
end_logged_out


Jak skrócić lub wydłużyć wyświetlanie sie okienka

Wystarczy tylko odnaleźć linijkę i zmienić z 60sekund np 120sekund wtedy okienko wyswietla sie 2 minuty

Kod:
timer(document.getElementById('czas'), 60);



Zmienienie ikonki "X"

Aby zmienić ikonkę z "X" na własną wystarczy znaleźć linijkę

Kod:
document.getElementById("zamykanie").innerHTML = '<a href="#" onclick="hide()"><img src="templates/subSilver/images/icon_delete.gif"border="0"></a>';


Potem zamiast tego dajemy jakiś link do obrazka

Kod:
<img src="tu link do ikony"border="0"></a>


Modyfikacje znajdziecie na forum przemo.org

Autor Szogi1910
Zakaz kopiowania i rozpowszechniania bez zgody autora.
_________________
Ostatnio zmieniony przez Szogi1910 2012-02-06, 17:45, w całości zmieniany 14 razy  
 
     
Mav
Przyjaciel Jun


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-19, 22:41   

Szogi1910 napisał/a:
Modyfikacja działa sprawnie jedynie pod przeglądarką Mozilla Firefox

Mówisz że działa tylko i wyłącznie pod Mozillą, otóż nie działa na:
- Google Chrome
- Safari
- Opera
I innych przeglądarkach, Thunderbirdzie czy wbudowanej przeglądarki w Linuxie.
_________________
TWOJA STARA!
 
     
Szogi1910 

Wpisz dowolną liczbę: 1
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 938
Wysłany: 2009-08-20, 10:28   
  


Mav napisał/a:
Mówisz że działa tylko i wyłącznie pod Mozillą, otóż nie działa na:
- Google Chrome
- Safari
- Opera
I innych przeglądarkach, Thunderbirdzie czy wbudowanej przeglądarki w Linuxie.


Nie testowałem innych przeglądarek
_________________
 
     
Mav
Przyjaciel Jun


Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-20, 11:47   

Szogi1910 napisał/a:
Nie testowałem innych przeglądarek

Emm, to po co tak piszesz jak nie jesteś pewny? :>

Dodane
- Zaznacz jeszcze w jakich miejscach trzeba edytować skrypt, bo chyba nie chcemy, aby po zalogowaniu przenosiło na twoje forum.
- Daj to wszystko w Quote.
_________________
TWOJA STARA!
 
     
Jendrus 

Wiek: 26
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 10
Skąd: /R\uda Śląska
Wysłany: 2009-10-02, 16:51   
  


Dzięki za "Dodatkową modyfikację", działa jeszcze na Operze
_________________


 
 
     
Orote373

Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-26, 20:17   

No fajnie ale mam Mozillę i mam forum na wxv i nie wiem za co co wkleić... http://img163.imageshack.us/i/ikonatest.png/ To link do przykładowej ikony (ikona to np. w stylu wiedzmin ten wilk tak?) I zamiast całej teij linijki?? <img src="templates/subSilver/images/icon_delete.gif"border="0"></a> Zamiast całego tego??
 
     
Cabriio 
Webmaster


Wiek: 21
Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 368
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-10-27, 17:39   
  


Orote373, w tej linijce zamiast
Orote373 napisał/a:
templates/subSilver/images/icon_delete.gif

dajesz link do obrazka ;-)
_________________
Nie udzielam pomocy po za forum!
 
 
     
Beata
[Usunięty]

Wysłany: 2009-10-28, 00:36   

Szogi1910, ciekawa ta modyfikacja :-)
 
     
JAJO 

Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 11
Skąd: Radom
Wysłany: 2009-12-18, 17:20   
  


bardzo dobra modyfikacja polecam
 
 
     
Skater

Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 15
Wysłany: 2010-05-17, 14:49   
  


A jak zrobićaby krzyżyk pojawiał się od razu a nie po kilku sekundach?

EDIT: Poradziłem sobie wystarczy zamienić

Kod:
if ((60 - sk) >= 5)


na

Kod:
if ((60 - sk) >= 0)
 
     
Dave

Dołączył: 28 Kwi 2011
Posty: 30
Wysłany: 2011-04-29, 11:58   
  


Kod:
Mówisz że działa tylko i wyłącznie pod Mozillą, otóż nie działa na:
- Google Chrome
- Safari
- Opera
I innych przeglądarkach, Thunderbirdzie czy wbudowanej przeglądarki w Linuxie.


Mi działa na wszystkich wyszukiwarkach. :p
 
     
buzz 

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 213
Wysłany: 2011-05-03, 21:29   
  


Masz pewnie wszystkie najnowsze wersję ;)
 
 
     
lokokosa 

Dołączył: 17 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-12-16, 15:57   
  


a w jakiej linijce zmienić wpis żeby okienko nie było transparentne ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,78 sekundy. Zapytań do SQL: 8
Reklama