Usunięcie kont i postów |
Autor |
Wiadomość |
Coffeeishare
|
Wysłany: 2012-03-11, 12:00 Usunięcie kont i postów
|
|
|
Witam,
specjalnie zalogowałam się na tym forum by wreszcie dać znać o problemach czo.pl.
Jestem adminem na pbf beverlyhillsdream.czo.pl i wczoraj wieczorem lub dzisiaj rano usunęło dużo kont użytkowników i postów z ważnymi informacjami. Wasz serwer również nieraz dał nieźle popalić.
1. czy jest możliwość odzyskania postów i kont?
2. czy takie akcje będą mieć jeszcze miejsce?
Jeżeli nie uda się odzyskać kont i postów, to rezygnuję z Państwa stron. Postaram się również przekonać innych właścicieli dużych for by zrobili to samo, bo są równie zdenerwowani tą sytuacją jak ja.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Mich@ł
Administrator
Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
|
Wysłany: 2012-03-11, 18:21
|
|
|
Coffeeishare, nie ma możliwości aby konta i posty tak same z siebie znikły. W przeciągu ostatnich dni również nie było żadnej awarii serwera, a więc jedynym wytłumaczeniem może być błąd ludzki.
Polecam poważnie porozmawiać z pozostałymi administratorami czy któryś nie bawił się panelem administracyjnym...
Sądząc po logach czynności ktoś o 2 w nocy buszował po panelu administracyjnym z konta głównego administratora "Silver Hamilton". A więc można przypuszczać że wtedy zostało uruchomione usuwanie kont.
Tak na przyszłość polecam przede wszystkim zabezpieczyć konto administratora i zamiast "bić pianę" zastanowić się co mogło być przyczyną problemu.
Tak jak już wcześniej wspomniałem, nie ma możliwości aby posty tak same z siebie znikły. |
|
|
|
|
|