Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Seopilot i PHPBB by Przemo
Autor Wiadomość
luk19952

Wpisz dowolną liczbę: 1
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-12-26, 23:52   Seopilot i PHPBB by Przemo
  


Witam. Ostatnio zmienił się kod w seopilocie. Wie może ktoś z Was lub posiada instrukcje jak zainstalować boks reklamowy na forum?
Pozdrawiam Łukasz.
Ostatnio zmieniony przez luk19952 2017-04-16, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3258
Wysłany: 2012-12-26, 23:55   
  


luk19952, pierwsze słyszę aby zmienił się kod instalacyjny...;)
 
     
luk19952

Wpisz dowolną liczbę: 1
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-12-26, 23:56   
  


Zmienił się. Informują o tym nawet na seopilot.pl -_-
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3258
Wysłany: 2012-12-26, 23:58   
  


luk19952, ten kod?

Kod:
<?PHP
define('SEOPILOT_USER', 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx');
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.SEOPILOT_USER.'/SeoPilotClient.php');
$seopilot = new SeoPilotClient();
echo $seopilot->build_links();
?>
 
     
luk19952

Wpisz dowolną liczbę: 1
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-12-27, 00:02   
  


To jest kod php.

Kod:
Pobierz archiwum
    Rozpakuj archiwum na swoim komputerze, powinien wyświetlić się folder 9af936bb200f8d5249d16836ca4383fd
    Skopiuj folder do katalogu głównego serwisu.
    Ustaw następujące uprawnienia dla tego folderu: 777.
    Umieść kod na wszystkich stronach, w tym miejscu, w którym chcesz, aby wyświetlały się ogłoszenia. Uwaga, kod Systemu należy umieścić na wszystkich stronach Twojego serwisu.

    <?PHP
    define('SEOPILOT_USER', '9af936bb200f8d5249d16836ca4383fd');
    require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.SEOPILOT_USER.'/SeoPilotClient.php');
    $seopilot = new SeoPilotClient();
    echo $seopilot->build_links();
    ?>
    Jeśli deklaracja kodowa Twojej strony jest inna niż UTF-8, wtedy należy zamienić wiersz:
    $seopilot = new SeoPilotClient();
    na:
    $seopilot = new SeoPilotClient(array('charset' => 'kodowanie Twojej strony'));
    Aby sprawdzić poprawność instalacji kodu i zobaczyć testowy boks, należy zamienić wiersz:
    $seopilot = new SeoPilotClient();
    na:
    $seopilot = new SeoPilotClient(array( 'is_test' => true ));
    Aby zmiany w szablonie boksu reklamowego miały natychmiastowy efekt, plik SeoPilotClient.php powinien być dostępny pod bezpośrednim adresem: http://cs-sfera.pl/9af936bb200f8d5249d16836ca4383fd/SeoPilotClient.php, przechodząc po tym linku powinieneś zobaczyć tekst "Work". Jeśli ten plik nie będzie dostępny, to nowe ustawienia szablonu będą automatycznie aktualizowane w ciągu jednej godziny.
    Aby wysłać serwis na indeksację, kliknij ikonkę &#8220;Dalej&#8221;.



Na forum Przema widziałem https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?p=725938 ale to nie działa bo seopilot wprowadził nowy kod.
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3258
Wysłany: 2012-12-27, 01:04   
  


luk19952, zrób tak:
1. Ściągasz paczkę seopilota i wrzucasz na serwer.
2. W pliku /includes/page_tail.php dokonujesz następujących zmian:

Znajdź:
Kod:
global $do_gzip_compress;

Dodaj po:
Kod:
define('SEOPILOT_USER', 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx');
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.SEOPILOT_USER.'/SeoPilotClient.php');
$o['charset'] = 'iso-8859-2';//kodowanie strony
$seopilot = new SeoPilotClient($o);
unset($o);

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - twój kod z seopilota (nazwa katalogu)

Znajdź:
Kod:
    'LOADING_FOOTER' => ($board_config['cload'] && $userdata['cload']) ? "<script language=\"JavaScript\" type=\"text/javascript\">\n<!--\nhideLoadingPage();\n//-->\n</script>" : '',

Dodaj po:
Kod:
    'SEOPILOT' => $seopilot->build_links(),


Teraz w pliku /templates/nazwa_stylu/overall_footer.tpl dodajesz "zmienna":
Kod:
{SEOPILOT}


I śmiga ;)

Mam tak tak dwóch forach i wszystko działa pięknie.


Co do samych zmian w seopilocie to o ile wiem zmieniła się zawartość pliku SeoPilotClient.php a nie sam kod instalacyjny co na dobrą sprawę wiąże się tylko z nadpisaniem plików i usunięciem pliku db z bazą linków.
 
     
luk19952

Wpisz dowolną liczbę: 1
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-12-27, 13:45   
  


Zmienna czyli?
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3258
Wysłany: 2012-12-27, 16:10   
  


luk19952, czyli kod:
Kod:
{SEOPILOT}
 
     
luk19952

Wpisz dowolną liczbę: 1
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-12-27, 20:57   
  


Tak myślałem. Dobra dzięki. Jak na razie jest stan "Na indeksacji" Jak będzie coś nie tak to się odezwę.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 10
Reklama

Certyfikat SSL