Brak HTMLa w Komunikacie zamkniętego forum |
Autor |
Wiadomość |
Vela
Wpisz dowolną liczbę: 10
|
Wysłany: 2013-10-15, 14:37 Brak HTMLa w Komunikacie zamkniętego forum
|
|
|
Witam.
Kiedys, dawno temu miałam pewne forum i jest ono do dziś nie otwarte. Przy pomocy opcji "Wyłącz forum" umieściłam tam stosowne komunikaty. Wszystko obarczyłam HTMLem i ładnie to wygląda. Można zobaczyć: http://www.astral.czo.pl/index.htm
Założyłam parę dni temu nowe forum i chciałam uzyskać tam ten sam efekt. Skopiowałam nawet kod tego wszystkiego z Astrala i wkleiłam na nowym forum. Niestety, pomimo tego samego stylu, HTML nie działa tam wcale. Można zobaczyć: http://www.smocza-utopia.wxv.pl/
Da się coś z tym zrobić? Bardzo jest mi to potrzebne. Może gdzieś w opcjach musi być zaznaczony HTML? |
|
|
|
|
Mich@ł
Administrator
Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
|
Wysłany: 2013-10-15, 15:55
|
|
|
Vela, a wejdź na stare forum usuń komunikat, zapisz ustawienia i wklej go ponownie.
W Podstawowej konfiguracji forum w tym komunikacie html nie jest obsługiwany, co więcej wszystkie znaczniki htmla są "wycinane". |
|
|
|
|
Vela
|
Wysłany: 2013-10-15, 19:16
|
|
|
Nie będę tego robić, bo pewnie to zniknie, a ja tego nie chcę...
Koniecznie musi to być? HTML byłby bardzo wskazany w tym miejscu, bo ściana tekstu bez ładu i składu jest raczej trudna do ogarnięcia. |
|
|
|
|
Mich@ł
Administrator
|
Wysłany: 2013-10-15, 19:30
|
|
|
Vela, to pole przeznaczone jest na umieszczenie komunikatu w przypadku np gdy na forum robione są jakieś prace administracyjne lub po prostu w celu informacji że forum zostaje zamknięte. Nie jest to tablica ogłoszeń aby html był potrzebny... ;)
Fora nieużywane są z czasem usuwane z systemu bo po co mają marnować przestrzeń i zasoby ;)? |
|
|
|
|
Vela
|
Wysłany: 2013-10-16, 10:45
|
|
|
Nie jesteś na czasie, to właśnie jest tablica ogłoszeń. Profesjonalne fora piszą stosowne, długie i wyczerpujące komunikaty, a nie powody typu "Zamykam bo idę do kibla".
To forum akurat jest w budowie i żeby informować graczy o pracach, chciałam stworzyć coś ala Twitter/Facebook, ale bez Twittera/Facebooka, bo użytkownicy PBFów hejcą te portale społecznościowe.
Dziwne jest to, że kiedyś to było, a teraz zostało usunięte... Można było to po prostu zostawić, nie wiem w czym problem. |
|
|
|
|
Mich@ł
Administrator
|
Wysłany: 2013-10-16, 23:15
|
|
|
Vela, a możesz przybliżyć mniej więcej termin kiedy była dostępna taka opcja ;)? Bo problem w tym że ja akurat nic nie usuwałem więc możliwe że to kwestia konfiguracji ;)
Vela napisał/a: | Nie jesteś na czasie, to właśnie jest tablica ogłoszeń. Profesjonalne fora piszą stosowne, długie i wyczerpujące komunikaty, a nie powody typu "Zamykam bo idę do kibla".
| Ja mówie jak to wygląda z mojego punktu widzenia ;) Nie zajmuje się forami PBF, wręcz nawet nie wiem na czym polega ten fenomen ;)
W swojej karierze obsługuje/obsługiwałem jedynie fora tematyczne lub wielotematyczne i z opcji komunikatu korzystałem tylko w przypadku przenosin lub jakiś prac konserwacyjnych ;) |
|
|
|
|
|