Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprawdzamy czy nasze/a forum/strona jest w google
Autor Wiadomość
emiilo 
RASTALINUX :D


Wiek: 23
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 18
Wysłany: 2010-01-30, 20:15   Sprawdzamy czy nasze/a forum/strona jest w google
  


Jeśli chcesz sprawdzić czy twoje forum jest w google i co wie na temat twojego forum skorzystaj z tego tematu

1. wchodzimy google.pl :mrgreen:
2. wpisujemy:

Kod:
site:software.czo.pl

oczywiście zamiast software.czo.pl dajemy swój adres strony
3. Jeżeli nic się nie wyświetliło wchodzimy http://www.google.pl/addurl/?continue=/addurl i dodajemy swoją stronę :mrgreen:

UWAGA!!!
Przeczytaj co tam jest napisane zanim napiszesz w tym wątku
_________________
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2010-01-31, 12:15   
  


Lepiej wpisać:
Kod:
info:domena.pl



*domena.pl - adres naszego forum
 
     
emiilo 
RASTALINUX :D


Wiek: 23
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 18
Wysłany: 2010-01-31, 16:30   
  


Mich@ł napisał/a:
Lepiej wpisać:
Kod:
info:domena.pl



*domena.pl - adres naszego forum

to jest prawie to samo :mrgreen:
_________________
 
     
Zero 

Wpisz dowolną liczbę: 444
Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 265
Skąd: Stamtąd
Wysłany: 2010-01-31, 18:38   
  


emiilo napisał/a:
to jest prawie to samo :mrgreen:


Chyba jednak nie, pod "info" lokalizuje, a pod "site" nie . Tak sobie sprawdziłem pewne małe forum i co ja tam wiem.
Ostatnio zmieniony przez Zero 2010-01-31, 20:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2010-01-31, 19:53   
  


emiilo, nie koniecznie. Google nie zwróci Ci wyniku w komendzie "info" jeżeli nie bedize zaindeksowanej strony głównej.

Dodatkowo "info" daje Ci linki do innych parametrów takich jka np "cache" czy "link".

(oczywiście wszystkie te parametry można wpisać z "palca")
 
     
Fape 


Wiek: 22
Dołączyła: 15 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-18, 19:42   
  


Mam problem. Nie chciałam zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Dlaczego mojego forum nie ma w google i co zrobić by się w nim pojawiło?

P.S. Oczywiście darmowo. ;>
_________________
Zawsze chętnie pomogę ;>
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2011-01-18, 22:22   
  


Fape, przeczytaj pierwszy post tego tematu...
 
     
Justyna 

Dołączyła: 19 Mar 2010
Posty: 152
Wysłany: 2011-03-11, 13:28   
  


Owszem jak wpiszę
emiilo napisał/a:
Kod:
site:software.czo.pl
to mi wyszuka, ale skąd osoba która pierwszy raz chce trafić ma wiedzieć co ma wpisać w google skoro nawet po wpisaniu nazwy forum nie ma w google? Już kilka razy dodawałam stronę na http://www.google.pl/addurl/?continue=/addurl i wszyscy trafiają na inne fora tylko nie na moje.
 
     
LOA 
Zwykły User ...


Wiek: 25
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 365
Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 2011-03-11, 19:13   
  


To zależy od pozycjonowania Twojej strony.Wpływa na to wiele czynników (Nie znam się zbytnio na tym,więc nie będę rozwijał tu swojej teorii).
Jeśli chodzi o te wpisywanie,to to ma tylko sprawdzić,czy Twoja strona W OGÓLE jest w googlach.
 
 
     
Nesatorme 
Dowódca EJS

Dołączył: 12 Lip 2011
Posty: 8
Skąd: się tu wzięło forum?
Wysłany: 2011-07-15, 14:04   
  


Dodawałem już swoją stronę do googli 2 razy. Sprawdzam i dalej nie ma. O co chodzi? Wie ktoś może?
_________________
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2011-07-15, 19:49   
  


Nesatorme, prędzej czy później samo zaindeksuje.

Kiedy dodawałeś je?
 
     
Nesatorme 
Dowódca EJS

Dołączył: 12 Lip 2011
Posty: 8
Skąd: się tu wzięło forum?
Wysłany: 2011-07-15, 20:03   
  


Raz chyba w poniedziałek, a drugi raz w środę.
_________________
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3323
Wysłany: 2011-07-15, 21:43   
  


Nesatorme, to poczekaj jeszcze z 2 tyg... ;)
 
     
demo123

Dołączył: 27 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-27, 20:22   
  


Bez przesady. Google indeksuje po 24-48h, o ile znajdzie gdzieś jakiś link, nawet nofollow może być do pierwszej indeksacji.
 
     
MultiGTAMISSION 

Wpisz dowolną liczbę: 1254655
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 146
Skąd: Pyrzyce
Wysłany: 2012-08-28, 08:50   
  


Czasem Wasze forum odwiedza Googlebot. Może to przyczyna, bo je usuwacie w logach botów?
_________________
Ten użytkownik chciałby zostać administratorem tego forum i głębiej wtrącać się w działalność innych Użytkowników.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 8

Reklama

Baza przepisów kulinarnych