Forum Supportu Strona Główna Forum Supportu
czo.pl/wxv.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z dostępem do forum
Autor Wiadomość
Joy

Wpisz dowolną liczbę: 2
Dołączył: 24 Mar 2015
Posty: 13
Wysłany: 2017-07-03, 14:14   Problem z dostępem do forum
  


W ostatnim czasie zaobserwowałam problem z dostępem do forum, pojawiający się nie tylko u mnie, ale również paru użytkowników mojego forum.
U mnie wystąpił już parę miesięcy temu - niestety nie pamiętam, czy było to przed problemami z serwerem, czy po nich (raczej to drugie). Problem był tego typu, że nie ładowały mi się żadne fora na czo.pl. Czasem fora działały mi przez kilkanaście minut do paru godzin, a potem nagle przestawały się ładować i trwało to kilka godzin. Pokazywała się biała strona i nic więcej. Nie pomagało resetowanie routera, resetowanie komputera, czyszczenie cookies, zmiana przeglądarki itd. Mogłam natomiast wejść z telefonu, z innego internetu. Zignorowałam ten problem, bo po około miesięcu po prostu minął i dzisiaj normalnie korzystam, z tego samego sprzętu, IP itd.
Niestety około miesiąca temu jedna z użytkowniczek mojego forum zgłosiła mi jednakowy problem. Również mogła wejść tylko z telefonu, inaczej zupełnie nie ładowała jej się strona. Znowu samo minęło, po kilku dniach.
Na tym jednak nie koniec - dwa, trzy dni temu kolejna osoba zgłosiła mi ten problem, a dzisiaj jeszcze jedna. Obie do momentu logowania mogą wejść na forum, a potem już nic im się nie ładuje... Czasem też nawet strona główna im się nie pokazuje. Oczywiście nie mają tego problemu logując się z telefonu lub innego komputera, z innego adresu IP. Żeby było ciekawiej, jedna z tych osób udziela się na dwóch forach czo.pl - i na jedno może wejść, a na drugie w ogóle. Nie została na nim zbanowana. Inne strony działają tym osobom normalnie, mnie również wszystko bardzo dobrze i płynnie działało.
Zdecydowałam się tutaj napisać, bo może ktoś jeszcze spotkał się z czymś podobnym, albo ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć?
 
     
Mich@ł
Administrator

Wpisz dowolną liczbę: 1234567890
Pomógł: 163 razy
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 3257
Wysłany: 2017-07-03, 17:50   
  


Joy napisał/a:
Żeby było ciekawiej, jedna z tych osób udziela się na dwóch forach czo.pl - i na jedno może wejść, a na drugie w ogóle. Nie została na nim zbanowana.

Ciekawa sytuacja, ponieważ jeżeli na jedno wchodzi bez problemu to problem z serwerem czy też internetem można odrzucić. Tutaj bym szukał jednak przyczyny w cache przeglądarki.

W pozostałych przypadkach jeżeli cache i ciasteczka zostały wyczyszczone w przeglądarce to obstawiałbym albo czasowe bany IP (np za bardzo szybkiej odświeżanie forum) albo chwilowe przeciążenia serwera.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 8
Reklama